Online-uredjivanje-slika

Online programi za uređivanje slika

Photoshop je odličan program za obradu fotografija. To mu ne možemo osporiti. Za profesionalce koji ga svakodnevno koriste poput dizajnera i fotografa on je nezamjenjiv.

No ukoliko vam treba program s kojim ćete izrezati fotografiju, nadopisati tekst, staviti okvir ili pak ukloniti crvene oči s fotografije onda Photoshop i nije za vas. Što će vam svi ti brojni alati ako ih ne koristite?

Za vas koji nemate prevelike zahtjeve za obradom fotografija imamo odlično rješenje. To su online programi za uređivanje slika. Lako su dostupni jer im možete pristupiti s bilo kojeg računala i bilo koje lokacije (uvjet je internet veza)  te su besplatni za korištenje.

Nude pregršt alata za uređivanje fotografija kojima mogu konkurirati puno većim i razvikanijim programima. Kod online programa za uređivanje slika ne morate brinuti hoće li vaše računalo izdržati instalaciju i korištenje velikog programa kao što je Photoshop.

Registracijom na online stranicama za uređivanje slika kreirate vlastiti račun gdje možete direktno pohraniti vaše slike nakon obrade te uštediti memoriju računala. Ovdje vam ukratko predstavljamo nekoliko online programa za uređivanje slika koji će vjerujemo, ispuniti sve vaše zahtjeve za obradom fotografija.

Pixlr

Pixlr je jedan od najboljih online programa za uređivanje slika. Program se učitava brzo i izgledom nalikuje Photoshopu. Korisnicima omogućava jednostavno uređivanje slika. Ne trebate se ni registrirati da bi isprobali kako radi. Učitajte fotografiju sa svog računala ili kopirajte URL link s interneta i krenite u obradu.

Pixlr daje mnogo mogućnosti, od onih jednostavnijih poput promjene svjetlosti, kontrasta, uklanjanja crvenih očiju pa sve do zahtjevnijih obrada fotografija koristeći slojeve (Layers). Uređivanje slika pomoću slojeva jedna je od naprednijih opcija te ga podržavaju samo bolji programi za obradu slika. Slojevi omogućuju miješanja identičnih ili različitih fotografija na mnogo načina.

Pixlr

Sumo Paint

Sumo Paint je online program za uređivanje slika koji također izgledom podsjeća na Adobe Photoshop. Za ovaj program nije potrebna registracija (kao ni za ostale) ako ga želite za početak samo isprobati.

Posjeduje još veću paletu alata od gore spomenutog Pixlr-a te mnoštvo drugih opcija za uređivanje uključujući slojeve, gradijente, razne efekte, automatsko izjednačavanje boja i tonova te drugih alata. Također, kao i Pixlr podržava obradu fotografija u slojevima na koje je moguće primjeniti razne efekte što će zasigurno privući one zahtjevnije korisnike. Uz Pixlr-a zauzima jedno od vodećih mjesta među online programima za uređivanje slika.

Sumo Paint

Splashup

Splashup je vrlo dobar program za uređivanje i upravljanje vašim fotografijama. Sa svojim značajkama koje koriste početnici, ali i napredni korisnici, vrlo je jednostavan za korištenje i omogućuje uređivanje više slika odjednom.

Splashup radi u svim preglednicima, dobro se slaže s glavnim web stranicama za razmjenu fotografija, a ima i svoj vlastiti format datoteke tako da svoje radove možete u svakom dijelu obrade spremiti. Nudi također mnoštvo alata za uređivanje koji su dostupni besplatno, a daje vam i mogućnost da fotografije preuzmete direktno putem web kamere.

Splashup

Picnik

Picnik je brz i zabavan program za uređivanje slika. Prije je bio dostupan samo u sklopu Picase no nakon što ga je Google kupio može se naći i u online verziji. Jedan je od korištenijih programa za obradu fotografija jer je jednostavan i vrlo se lako povezuje s Flickrom.

Možete ga također isprobati bez da se registrirate na stranicu. Sadrži mnogo osnovnih alata, filtera i efekata za obradu fotografija. Za naprednije alate potrebno je kupiti premium verziju što je naravno jedan od nedostataka. Ono u čemu je Picnik daleko ispred konkurencije jest povezanost s velikim brojem online mreža gdje možete vrlo jednostavno razmjenjivati svoje fotografije.

Picnik

Photoshop Express

Adobe ima svoj besplatan online editor fotografija. Photoshop Express daje vam mogućnost upravljanja, uređivanja, pohranjivanja i dijeljenja fotografija online. Ima sve osnovne funkcije za obradu kao i neke naprednije (nema obradu pomoću slojeva) te se vrlo dobro slaže s mnogobrojnim stranicama za dijeljenje fotografija.

Nepostojanje slojeva (Layers) kao zaštitnog znaka Photoshopa je za zahtjevnije korisnike popriličan nedostatak. Na stranici možete pronaći tutorijale, inspiracije i mnoštvo toga zanimljivog. Također možete organizirati, kreirati slike, poslati ih e-mailom, pokazati ih drugima i pohraniti.

Photoshop ExpressNapomena: Nemojte propustiti i naš članak o zabavnim i smiješnim alatima za uređivanje slika.

Kenđel Anita

Pozdrav! Ja sam Anita, diplomirana ekonomistica i blogerica na Oblaku Znanja. Za Vas ću pisati kvalitetne savjete i upute vezane uz korištenje uredskih programa te novih online tehnologija vezanih uz vaše poslovanje. Kontaktirajte me: Google+, Gmail.

9 thoughts on “Online programi za uređivanje slika

    1. Koji online program za uređivanje slika želite pokrenuti? Ako kliknete na naslov nekog od online programa za uređivanje slika, otvoriti će vam se njihova web stranica. Od tamo možete pokrenuti programe.

Comments are closed.