Excel Grafikoni

Damjan Tomšić

Pozdrav, ja sam Damjan Tomšić, osnivatelj i urednik informatičko edukativnog bloga Oblak Znanja. Za Vas ću se potruditi da dobijete edukativne članke, savjete i recenzije vezane uz osnovno i napredno korištenje računala i interneta. Kontaktirajte me: Google+, Gmail.

You may also like...

1 Response

  1. Mladeen says:

    Uh, možda riskiram da postanem dežurno zanovjetalo, pa zato odmah na početku ističem kako mi se Oblak znanja jako sviđa i kako ga pratim i stvarno mi je drago da se broj onih koji pišu o Excelu na hrvatskom popeo na 3, ali kud pobogu crni Damjane za primjer kako napraviti grafikon izabrati baš cilindre. Cilindri, stošci i sve ostale 3D điđe-miđe su ono što se pri izradi grafikona treba zaobilaziti u najširem luku.
    Svi grafikoni koji simuliraju treći dimenziju su daleko inferiorni onim dvodimenzionalnim i dobra praksa je ponašati se kao da ne postoje. To je jedno od osnovnih pravila vizualizacije podataka i kreiranja grafikona u Excelu. Ovaj članak cilja na početnike i baš zato bi im u startu trebalo usaditi neka osnovna načela, a kad govorimo o grafikonima i vizualizaciji, prvo i osnovno je držati se Tufteovog načela minimalne tinte.