Online kupovina i otvaranje PayPal računa

Anita Kenđel

Pozdrav! Ja sam Anita, diplomirana ekonomistica i blogerica na Oblaku Znanja. Za Vas ću pisati kvalitetne savjete i upute vezane uz korištenje uredskih programa te novih online tehnologija vezanih uz vaše poslovanje. Kontaktirajte me: Google+, Gmail.

You may also like...

139 Responses

 1. bruno says:

  pozdrav!!
  Zanima me dali se paypal racun moze otvoriti prepaid karticama (mastercard prepaid), te dali je moguce kupiti proizvod koji se prodaje u eurima, a da su na kartici samo kune (dali se to samo preracunava)?? znam da malo kasnim sa pitanjem jer je clanak davno objavljen, ali prije nisam imao potrebu za paypalom i stvarno bih cijenio vasu pomoc… :D

 2. Anita Kenđel says:

  PayPal račun možete otvoriti MasterCard Prepaid karticom. PBZ, Erste, Hypo banka. Na poleđini kartice vam treba biti CVV broj kojeg upisujete kod registracije. Navodno da su neki ljudi imali problema prilikom registracije no to može biti radi premalo uplaćenih kuna na kartici. To ćete morati sami provjeriti. Registracija vam je jednostavna i odmah vam javlja da li je kartica registrirana ili ne. Ako ne, uvijek možete provjeriti kod banke te nadoplatiti određeni iznos kuna kako bi se registrirali. Račun je u kunama, a kod plaćanja se automatski vrši konverzija kuna u valutu u kojoj plaćate (USD, EUR ili neka treća). Nedostatak te kartice je da na nju ne možete primati nikakve uplate tako da ako mislite prodavati nešto preko PayPal-a s njom to nećete moći. Kartica s kojom možete plaćati i primati uplate je Visa Electron debitna kartica.

  • bruno says:

   hvala vam puno :D to me zanimalo…

  • Aleksandra says:

   Da li to znaci da ne mozemo primati uplate preko Pay Pal-a sa Maestro i ostalim platnim karticama vec samo sa Visa Electron? :\

   • Anita Kenđel says:

    Možete primati “refund”, odnosno možete dobiti povrat novca u slučaju da roba ne odgovara naručenoj. Te novce možete koristiti za daljnje kupovanje na internetu koristeći PayPal jer oni tamo i ostaju. Znači ne možete ih povući na svoj račun. To vrijedi za sve gore navedene kartice kojima se može registrirati.
    Ako prodajete preko interneta i zarađivate, onda morate proširiti svoj račun na PayPalu i registrirati Visa ili Visa Electron karticu jer se jedino s njima mogu primati uplate na račun.

    • Tom says:

     Imam pitanje! Da li možemo prodavati nešto na ebayu ( ili alibaba.com) koristeći PayPalu i kako. Možemo li korisiti Erste Visa Electron koji nam je izdan (samo) za internet kupovinu i na njega se može uplaćivati. Bar mi možemo, ne znam može li kupac iz RH ili svijeta. Hvala

    • Josipa says:

     Novci sjednu na račun nakon nekog broja dana…barem meni…Ja imam paypal preko deviznog…

  • Aladin222 says:

   Ja imam drugaciji problem sa Visom Electron .. Ne mogu uplatit na odredjene servere pise mi “Ako koristite Prepaid ili Gift Card,molimo pobrinite se da je prosao aktivacijski period kartice prije slanja novog pologa” Jel mi moze ko objasnit o cemu je rijec i kako ispravit to to apsolutno ne razumijem :D Hvala :)

 3. Nebo says:

  E-bay, Amazon… Ako prodavač ne šalje u Hrvatsku ili ne prima karticu, dobra opcija je http://www.viaddress.com – oni ti besplatno osiguraju adresu u USA na koju ti stiže naručeno, a onda oni prosljeđuju na tvoju adresu u Hrvatskoj. Praktično i povoljno, osobito ako se kombinira više narudžbi.

 4. Mislav says:

  Pozdrav Anita ! :)

  Zanima me ako možda znaš kako unovčiti novac koji je stigao na račun na Pay pala?
  Inače kupujem preko Pay pala (Amexom), al neznam jel postoji kakva kartica koju bi mogao napuniti i skinuti novac te podignuti na bankomatu ?

  Hvala za odgovor

  • Anita Kenđel says:

   Osobno nisam primala uplate na račun, no kolko sam upućena PayPal vam uplaćeni novac svakog prvog u mjesecu prebacuje na vaš račun. Ako ne želite čekati svaki prvi u mjesecu možete sami povući novce za što će vam PayPal naplatiti 5 dolara. Primanje uplata je moguće samo na Visa i Visa Electron karticu.

   • Zvonimir says:

    Molio bih pojašnjenje…možda u međuvremenu imate informaciju….da li se Visa Inspire kartica može koristiti na PayPal ili je bolje AMEX upravo zbog mogućeg primanja uplata? Zahvaljujem

 5. tina says:

  pozdrav
  zanima me da li se mogu registrovati na paypal, izvadila sam Visa electron karticu debitnu u Hypo banci… posto sam citala po forumima da neko ima problema pri registraciji ako je kartica iz hypo banke??

  Hvala

 6. Anita Kenđel says:

  Da, dobro ste pročitali. Izgleda da se Visa Electron kartica od Hypo banke ne može koristiti za registraciju na PayPal. Za registraciju na PayPal mogu se koristiti Visa Electron debitna kartica Erste i PBZ banke te tekući račun Splitske banke i OTP banke. Ne znam koje su vam banke dostupne od nabrojenih.
  Svakako se raspitajte u svojoj banci za kartice kojima se možete registrirati na PayPal. Preporuka je da otvorite gore spomenutu MasterCard Prepaid karticu od Hypo banke koja se provjereno može koristiti za kupovinu putem interneta. Više informacija pročitajte na internet stranici Hypo banke gdje su vam ukratko opisane pogodnosti pojedinih kartica.

  Pozdrav!

 7. Boris says:

  Zanima me da li je za paypal ili za neki drugi način kupnje internetom bolje imati Erste Visa Electron kunsku ili deviznu karticu žiro računa?
  zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav!

 8. Damjan Tomšić says:

  Poštovani, ovo nije moja domena, ali pokušat ću vam odgovoriti. Koliko znam i kunska i devizna debitna kartica spomenutih banki u tekstu omogućuju vam da se registrirate i kupujete preko PayPal-a. Razlika je u tome što neke banke za kunsku karticu ne naplaćuju njezino korištenje ili naplaćuju vrlo malo, dok kod devizne debitne kartice naplaćuju njezino korištenje obično putem polugodišnjih iznosa. Prilikom online plaćanja, novci se automatski pretvaraju u valutu u kojoj plaćate. Pozdrav.

 9. Marko says:

  I moja iskustva sa viaddress.com i PayPal su pozitivna i preporucam ih. Placanje je moguce preko PayPal, a moguca je i kupnja vise predmeta, koji se grupno salju na zeljenu adresu.

 10. mirko says:

  Bok imam pitanje registriro sam se na paypal s karticom mastercard prepaid,e sad unjeo sam onaj 4 znamenkasti broj,i sad nemogu nista kupovat na,a na PayPal balance mi pise 1.95 USD MOLIM POMOĆ

  • Anita Kenđel says:

   Ako ste slijedili gore opisane korake za registraciju i verificirali karticu EUN brojem dobivenim u banci trebalo bi biti sve u redu. Možda je problem nedovoljno uplaćenih novčanih sredstava na račun pa uzmite i to u obzir. Uplatite dodatna sredstva na karticu i ponovno isprobajte prolazi li kupnja.

 11. mirko says:

  e je da radi nedovoljno uplaćenih novčanih sredstava je bilo,HVALA

 12. mare says:

  Da li za pay pal prijavim amex ili deviznu visu elektron? Mislim već kod uplate kn mi prebacuju u eure pa eure u dolare ili??

  • Damjan Tomšić says:

   Mislimo da je najbolje da prijavite deviznu Visu elektron. Da, automatski vam se sve prebacuje u druge valute tako da se oko toga ne morate brinuti.

 13. Marko says:

  Pozdrav!

  Naime, imam visu electron zagrebačke banke sa deviznim računom,pa me zanima mogu li se registrirati na paypalu s njom?

 14. Damjan Tomšić says:

  Pozdrav, možete se registrirati na PayPal s Visa karticom Zagrebačke banke vezanom na devizni račun. Debitne kartice Zagrebačke banke nisu podržane.

 15. Boris says:

  otvorio sam u erste banci kunski žiro račun i dobio visu electron. pokušao sam otvoriti račun na paypalu, ali nisam uspio. sve je išlo normalno dok nisam trebao registrirati karticu. upisao sam broj kartice, do kada vrijedi i onaj i troznamenkasti kontrolni broj na poleđini kartice.siguran sam da je točno upisano, probao sam više puta,ali uvijek mi napišu istu poruku “You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again”
  molim vas za pomoć .pozdrav

  • Anita Kenđel says:

   Pozdrav! Znači potrebno je upisati 16 znamenki s kartice i CVV broj na njezinoj poleđini. Ako ste to sve dobro provjerili ne bi trebalo biti problema, pogotovo jer imate novca na računu. Jedino ako kartici treba jedan dan za aktivaciju, a vi ste je probali registrirati odmah prvi dan po preuzimanju. To ne znam sa sigurnošću, no moglo bi biti problem. U svakom slučaju probajte ponovno registrirati karticu, provjerite sve podatke i znamenke prilikom unosa, a ako ćete imati problema i dalje, najbolje da kontaktirate banku koja bi trebala znati odgovor na vaše pitanje.

 16. Boris says:

  zaboravio sam još nešto. prije registracije uplatio sam na žiro račun 60 kn.pozdrav

 17. Boris says:

  pozdrav.danas sam opet probao registrirati karticu i sve je prošlo u najboljem redu :) vjerojatno ste imali pravo da sam pokušao registraciju na paypalu prije nego je kartica bila aktivirana od strane banke.
  hvala na savjetu.

  • Anita Kenđel says:

   Eto super, baš mi je drago da ste uspjeli riješiti. Nadam se da će komentari biti korisni i drugima sa sličnim problemom. Lijepi pozdrav!

 18. Ivan Krmpotić says:

  Pokušavam otvoriti paypal račun. Upišem sve podatke, kliknem prijavu ali ne prihvaća nego mi stalno vraća obrazac s praznim poljima za pasword i kaže da to ne valja i da probam ponovo. pokušao sam kombinirati velika i mala slova i brojke 8 znamenki kako i traži ali uvjek isto.Gdje griješim.

  • Anita Kenđel says:

   Pazite da vam se lozinka u jednom i drugom upisu slaže. Izaberite lozinku od najmanje 8 znamenki i dva puta je pažljivo upišite u predviđeni okvir. Možda ste pogriješili prilikom upisivanja ili ste pisali znakove i slova koje PayPal ne prihvaća. U svakom slučaju isprobajte još koji put s jednostavnijim passwordom.

 19. Daniel says:

  Pozdrav, ja imam Hypo Visa Electron Debitnu karticu i kad pokusam da uplatim na paypal javi mi slijedece

  This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

  kartica je aktivirana buduci da je vec duze vrijeme koristim a i ima novca na njoj

  Unaprijed hvala

  • Anita Kenđel says:

   Pozdrav, imali smo gore pitanje za istu karticu (19. prosinac). Tamo možete pročitati odgovor.
   Ako ima novca na njoj i kažete da je već dulje vrijeme koristite onda na žalost imate problem kao i druge osobe koje se žale na Hypo banku. Malo sam sad čitala i ne vidim da se išta promijenilo u vezi spomenute kartice tako da ćete morati probati registraciju s nekom drugom karticom ili karticom iz druge banke.

 20. ivan krmpotić says:

  Otvorio sam paypal ali sam napravio grešku. umjesto prezimena upisao sam nadimak tj. zamjenio sam mjesta.pokušavao sam to ispraviti ali ne ide.Poslije nekog vremena pojavila mi se obavjest da mi je isteklo vrijeme za registraciju.Misleć da je sve što sam radio poništeno, ponovio sam postupak.Međutim kad pozovem svoj račun još uvjek mi piše nadimak .Kako to popraviti.

 21. Damjan Tomšić says:

  Ovako, prijavite se na vaš PayPal račun, zatim kliknite na My account -> Profile i kod prve stavke Name s desne strane kliknite na poveznicu Change. Zatim će vam se otvoriti novi prozor gdje odaberete u srednji radio gumb Personal Name Change (incorrect at signup or minor name change) i kliknite na gumb Continue. Zatim će vam se otvoriti stranica gdje će vas upitati da li je to nekakva manja promjena u imenu, tipa zamjena jednog slova. Ako nije, klinite na gumb No i zatim na gumb Continue. Kako bi vam PayPal omogućio promjenu imena, najjednostavnije je da pripremite skeniranu svoju vozačku dozvolu ili osobnu kartu sa svojim imenom i prezimenom. Zatim kliknete na gumb Upload Files gdje će vam biti omogućeno da odaberete sliku. Kliknite na gumb Browse da biste odabrali sliku, pod izbornikom Type možete odabrati Proof of Name, a u polje Description možete staviti opis slike koju šaljete. Zatim kliknete na gumb Upload Files te na kraju Send Files…

 22. Vlado says:

  Danas sam na PayPalu uspješno registrirao deviznu Visa Electron karticu Zagrebačke banke. Dakle, stara informacija da se to ne može više ne vrijedi :)
  Međutim ima jedna nejasnoća. Prilikom verifikacije (osim 1.95$)skinulo mi je dodatnih 1$. Zna li netko što je taj 1$?

  • Anita Kenđel says:

   Eto, hvala na informaciji iz prve ruke. Navodno da je kartica odobrena u 12. mjesecu prošle godine tako da je gore pogrešan odgovor ispravljen. Svakako vrijedna informacija za sve koji se raspituju o registraciji karticama iz Zagrebačke banke. Što se tiče nejasnoće o dodatnom dolaru, nadam se da će se netko tko zna odgovor na to pitanje uskoro javiti.

 23. VukoHr says:

  Vecer.
  mene zanima ima li tko informaciju prolazi li visa od RBA…
  jer ja ju nikako ne mogu registrirati, meni kaže da mi se mora podudarati adresa za plaćanje te kartice i adresa PayPal računa, sto sam i učinio, i to je uvijek greška..
  hvala

  • Anita Kenđel says:

   Pozdrav! Možda je problem u kartici? Kreditne kartice spomenute banke mogu se registrirati, a debitne ne mogu. U ovoj fazi adresa ne bi trebala biti problem, jedino kasnije prilikom kupnje predmeta na stranicama poput eBay-a i sličnih. Svakako probajte registraciju opet i dobro provjerite podatke koje unosite. Na stranici PayPal hrvatska imate detaljno objašnjen postupak registracije.

 24. Maja says:

  Pozdrav,
  mene interesira može li se za kupnju na eBay-u koristiti Visa web prepaid kartica OTP banke?
  Već je imam, ali koristila sam je samo za probu, odnosno prebacila s tekućeg na nju cca 50 kn i odigrala hrvatsku lutriju.
  Jel bi na isti način trebala funkcionirati kupnja s eBay-a? Znači, za početak uplatim nekih 20 kn, prijavim se na gore naznačenu stranicu PayPala, na njemu registriram karticu i kad odlučim što bi kupila na eBay-u, iznos kupovine + nešto viška prebacim na Visa web karticu, obavim kupovinu, valuta se preračuna u kune i to bi bilo to….jesam li dobro pohvatala? :)
  Al prvenstveno me interesira prolazi li ova kartica na eBay-u?
  Hvala unaprijed

 25. Karmen says:

  Imam Paypal Visa Card i dp sada sam nekoliko puta uspješno plaćala na ebay- u i jednom na ioffer-u. Sada je nešto zapelo jer kada me na ioffer kupnji pita da upišem e-mail adresu moje Paypal kartice ja to ne znam. Upisala sam sve brojeve s kartice, sve podatke o kartici, ali ne znam koji e-mail da upišem. Zato nikako ne mogu ostvariti kupnju, tj. nikako da konačno platim narudžbu. Hvala !

 26. Damjan Tomšić says:

  Vrlo vjerojatno trebate upisati e-mail koji ste koristili prilikom registracije na PayPal. Pozdrav.

 27. Tamara says:

  Prije 2 mjeseca registrirala sam amex karticu na PayPal-u i uredno je verificirala. Problem je u tome da su mi na kartici skinuli 1,95 $, a nakon verifikacije iznos nisu stornirali iznos. Na PayPal računu vidim PayPal balance 1,95 $, ali ne znam što da dalje radim s tim.
  Hvala na pomoći

 28. pcglomb says:

  Koristi sam e-poklon kartice od Zagrebacke banke, i e-poklon kartice od RBA banke za onlie kupovinu preko ebay-a.. Ebay i Paypal acc imam.. Pitanje je: Kod svake nove e-poklon kartice mi Paypal uzima po 1.95 $ i jos 1 $ za ne znam koju uslugu.. Uglavnom pitanje je:

  NA Paypal balance mi se skupilo 7.80 USD, kako da potrosim taj novac ili da mi se taj novac skida prilikom placanja, a ne sa kartice..?

  • galeb says:

   Vidim da nisam jedini kojem se ddesilo isto. Upravo sam otvorio nalog na pazpal i dok sam popunio podatke o kartici skinulo mi je 1.02KM na pos paypal. Ja hteo odmah slati njima žalbu ali vidim i drugim se dešava. A baš me živo interesuje šta im je to.

  • paypal says:

   Skida ti sa kartice uvijek.

 29. pcglomb says:

  Ajmo Anita odgovooooor :))

 30. Rasho says:

  pozdrav, meni je sve jasno osim sledeceg: da li je kartica povezana sa tekucim racunom u banci tj. ako uplatim na tekuci racun novac hocu li ga moci koristiti i na kartici ili na karticu moram posebno uplatiti novac?

 31. Maggie says:

  Biste li bili tako dobri i odgovorili mi na jedno pitanjce: Imam otvoren žiro račun u PBZ-u i Visa Electron karticu s njime. Mogu li se s tom karticom registrirati na Paypal ili mora biti devizni račun? Ne bih prodavala ništa, samo o kupnji se radi. Hvala. :)

 32. Snježana says:

  Dobar dan, mene zanima, mogu li na tu karticu, tj paypal račun uplaćivati novce kada i u bilo kojem iznosu želim, kako bih mogla nešto kupiti online ili? Na koncu, s paypal računa se novci skidaju, ne?

  • Damjan Tomšić says:

   Novce uplaćujete samo na debitnu karticu. Kad obavite proces registracije i verifikacije kartice na Pay Palu, možete početi koristiti Pay Pal račun. Npr. Uplatite 100 kn na svoju debitnu karticu, otiđete na eBay (naravno, morate se i tamo registrirati) i odaberete proizvod koji želite kupiti, kao sredstvo plaćanja odaberete Pay Pal, utipkate svoje korisničko ima i lozinku za Pay Payl i potvrdite proces kupnje. Nakon toga će Pay Pal automatski skinuti novca sa vaše debitne kartice. Tj. Pay Pal račun i račun vaše debitne kartice su povezani. “Prilikom korištenja debitne kartice pripadni bankovni račun tereti se za učinjeni trošak odmah po obavljenom plaćanju uz uvjet da na računu postoji pokriće. Pokriće na računu uključuje i iznos neiskorištenog dopuštenog prekoračenja.” Znači ne možete nešto platiti, ako nemate novce na debitnoj kartici, jedino se raspitajte da li imate dopušteno prekoračenje i koliko ono iznosi.

 33. Aladin222 says:

  Ja imam drugaciji problem sa Visom Electron .. Ne mogu uplatit na odredjene servere pise mi “Ako koristite Prepaid ili Gift Card,molimo pobrinite se da je prosao aktivacijski period kartice prije slanja novog pologa” Jel mi moze ko objasnit o cemu je rijec i kako ispravit to to apsolutno ne razumijem Hvala

 34. marija says:

  Imam pitanje. kako funkcionira kupnja preko i offera?? hvala

  • Anita Kenđel says:

   U principu isto kao i na Ebayu. Nema neke veće razlike. Osim što se u vezi cijene (ako nije fiksna) može pregovarati s prodavačem. Vi njemu možete ponuditi cijenu (Make an Offer). Nema klasičnih aukcija kao na Ebayu gdje se nadmeće s ostalim kupcima. Prednost u odnosu na Ebay je što kod svake kupovine dobivate Tracking Number (broj za praćenje) vaše kupljene robe. Na Ebayu to nije tako česti slučaj. Plaćanja se mogu obavljati također preko Paypala pa nema problema oko sigurnosti.

 35. Marina says:

  Molim pomoć! Prijavila sam se na ebay i paypal, verificirala paypal i obavilu prvu kupnju. To je prošlo ok. Kad sam htjela kupiti drugi artikl otvori mi se prozor s ovom objavom:
  Confirm your identity
  To ensure that eBay remains a safe marketplace, we limit the quantity of items that can be bought or sold by a single account at one time. These limits may change over time and are determined by your previous site activity and overall performance.
  Currently, your account has reached the limit for bidding and buying, but you can increase this limit by providing additional verification. Thank you for your understanding.
  Please follow the directions below to continue.
  Don’t worry, we won’t charge your card and we won’t share this information.
  Zatim mi traže broj kartice. Nije mi jasno zašto ebay traži broj kartice ako plaćam paypalom. Radi li se tu o phishingu? Molim odgovor!

 36. DrumZg says:

  Pozdrav!

  Imam visu electron zagrebačke banke sa žiro računom, zanima me mogu li se registrirati na paypal s njom ?

 37. Ivek says:

  Reigstrirao sam se na Ppal sa Amex karticom i sve je prošlo u redu što se tiče verifikacije, Ppal je vratio 1.95 $ na račun. Hoće li Ppal taj novac iskoristiti kod transakcija ? Ako neće mogu li ga povući na karticu (koju i kako da postavim da bude prvog u mjesecu kad mi uvijek nudi povlačenje za 5$) pošto Amex na prima novac. Također nigdje u Ppal niti u procesu kupovine na Ebay nemam opciju za odabir valute. Kako to ?

 38. Eldin says:

  Zelim vas pitati da li Prepaid Visa kartica radi na PayPal?
  Otisao sam prosli mjesec u Hypo Alpe Adria bank i pitao za karticu.
  Rekli su da imaju tu nekakvu Prepaid karticu za internet kupovinu.
  Nakon sto se potrosi kredit sa kartice, kartica se moze baciti.

  • Anita Kenđel says:

   Radi se o MasterCard Prepaid kartici od Hypo banke. Njezino podizanje vas dođe 20-25 kn. Nakon što iskoristite iznos na kartici nemojte je baciti. Čuvajte je do sljedeće internet kupovine. Otiđite u banku, nadoplatite određeni iznos na karticu i dalje kupujte koristeći PayPal. Pošto vam je PayPal račun vezan uz tu karticu nema smisla registrirati ga svako malo. To vam je ujedno najsigurniji način plaćanja jer možete trošiti onoliko koliko uplatite na karticu. Banka ne uzima nikakav postotak za uplatu novca tako da nemate dodatnih troškova.

   • Eldin says:

    Oprostite ali prilicno sam siguran da je gospodja rekla da je Visa Prepaid kartica za internet kupovinu.
    Pitanje je koliko mogu vjerovat dali je za internet kupovinu?
    Bitan mi je samo PayPal.
    Trebat cu ponovo otici u banku pa se raspitati, trenutno znam da se kartica baca nakon sto se sav kredit potrosi sa nje.
    Za karticu treba platiti 25 KN.
    I trebao sam napomenuti da sam iz Bosne.

    Sto bi trebao pitat gospodju?

    Da li kartica ima CVV/CSC,moze li se registirati ime na karticu(posto se nemoze anonimno prijavit na paypal)?

    Trebam li je jos sta pitati?

    • Anita Kenđel says:

     Uspjela sam naići jedino na Visu Web prepaid OTP banke. Bitno je da kartica ima CVV broj kojim se možete registrirati na PayPal. To je ujedno i najbolji način plaćanja zbog sigurnosti. Nadam se da ste uspjeli u međuvremenu riješiti svoje nedoumice i uspješno se prijavili na PayPal.

 39. ivana16 says:

  Registrirala sam se na paypal i ebay, sve napravila kako treba, dakle paypal povukao 1.95 USD, vratio, utipkala onaj kod, sve bi trebalo biti ok (valjda), medutim kad idem kupiti nesto na ebayu tj. potvrditi i platiti javi se ovo:

  Unfortunately, the funding source within your PayPal account was declined.
  • To start a new checkout session on eBay, click Continue. You’ll be able to change your funding source or add another one within PayPal.
  • If you encounter this message more than once, please contact PayPal customer support for further assistance.
  Uopce ne kuzim sto ne valja, pokusavala sam sama nesto cackati i jednom mi se pojavila poruka u smislu da kartica nije odobrena od banke :S
  Radi se o ziro racunu u PBZ-u (kunski, Visa Electron).

 40. Mia says:

  Ja sam se registrirala na paypal i tražio mi je zadnja 4 broja kartice kao potvrdu i krivo sam to upisala i karticu su mi odbili i više je ne prihvaćaju jer misle da je lažna, šta sad da radim ?? mogu li nekako opet koristit tu karticu?? molim odgovor hitno mi je, hvala!

  • Anita Kenđel says:

   Naravno da možete koristiti karticu. Pretpostavljam da ste krivo unesli 16 znamenkasti broj ili CVV broj. Za svaki slučaj probajte se odlogirati, ponovno prijaviti na račun i ispraviti grešku.
   U slučaju da vam i dalje ne prihvaćaju karticu (što je vrlo moguće jer je to bitan podatak) morat ćete ponovno kreirati PayPal račun. Novo korisničko ime i lozinka te pažljivo upisivanje potrebnih podataka (brojeva kartice).

   • Mia says:

    nikako mi ne prihvaćaju karticu, jer sam pogriješila nekoliko puta i kao blokirana stalno mi je odbijaju, pokušala sam i s drugim računom ali neuspješno :(

   • Mia says:

    točan mi je bio taj 16 znamenkasti ali mi nije bio točan onaj za potvrdu kartice( 4 znamenke mi je tražio, 4 posljednja broja kartice)

 41. Mia says:

  i još jedno pitanje, mogu li nakon zatvaranja ovog trenutnog računa ( trenutno PBZ studenski paket) nakon nekog vremena ( recimo u roku kojeg dana ) otvoriti isti taj ?

 42. Lea says:

  Imam otvoren devizni račun u splitskoj banci. Mogu li ikako online provjeriti stanje na svojem računu? Također, zanima me, budući da mi je valuta u dolarima (kad uplaćujem kune u banci, oni mi odmah prebace u dolare), može li račun biti u kunama i plaćati na ebayu u kunama? Je li to jeftinija opcija od mog plaćanja u dolarima?

  • Anita Kenđel says:

   Možete provjeriti ako imate Internet bankarstvo. Ne možete plaćati u kunama kad PayPal vrši automatsku konverziju valute prema mjestu plaćanja. To je najčešće dolar, euro ili funta. Ako je vaš račun u dolarima i kupujete proizvod čija je cijena u dolarima u tom slučaju konverzije neće biti. Ako je u eurima, PayPal će sam automatski konvertirati valutu. Za konverziju PayPal uzima određeni postotak. Pripazite na dijelove ispod slike 6. i 7. u uputama na ovom linku: http://www.erstebank.hr/hr/Gradjanstvo/Kartice/Vodic_kroz_PayPal/Postupak_kupnje

 43. Mia says:

  Mogu li sa žiro računom visa electron kupovati na ebayu ?? zanima me kako to radi i da li je potrebno imati novac na toj kartici prilikom kupovine ili mi se skida s tekućeg računa ??

  • Anita Kenđel says:

   Možete kupovati sa žiro računom Vise Electron. Potrebno je imati novac na onoj kartici koja je direktno povezana s vašim PayPal računom. Dakle ako je to Visa Electron, na nju morate prebaciti određeni iznos koji dalje trošite prilikom kupnje.

 44. Nora says:

  Pozdrav, imam dva pitanja:

  1.)
  Htjela bih prodavati stvari putem Etsy-a, a trenutno imam otvoren PayPal preko PBZ Visa Electron kartice (žiro). Do sad sam samo kupovala preko nje, no ne i prodavala.
  Da li mogu preko te kartice primati uplate, odnosno primati uplatu preko PayPala na tu karticu?
  Ako ne, koju karticu mi predlažete (od PBZ ili Erste). Trenutno nisam zaposlena pa ne mogu otvorit kreditnu karticu. Hvala!

  2.)
  Da li je moguće na PayPalu otvoriti dva računa na svoje ime, ali na različite kartice? Na što pritom moram paziti? Mora li biti različita e-mail adresa ili može ista?
  Ili, ukoliko želim deaktivirati/obrisati sadašnji PayPal račun i otvoriti novi (na isto ime, adresu, ali druga kartica…) hoće li mi to dopustiti ili mora proći neki vremenski period (koliki) za to?

  Hvala unaprijed!

  • Anita Kenđel says:

   1.) Čitajući iskustva drugih, vidim da su bili određeni problemi s primanjem uplata na taj račun. No inače bi se ta kartica trebala normalno koristiti i kod prodaje. Za primanje uplata najčešće se preporučuje otvoriti Visu Electron vezanu uz devizni račun. Kod PBZ-a su bili određeni problemi glede te kartice koju vi imate otvorenu, no možda su do sad riješeni. Možete uvijek probati proširiti sadašnji račun i početi prodavati robu. Kartica s kojom je bilo najviše uspjeha kod prodaje je Visa Electron Erste banke, pa ako razmišljate o otvaranju nove kartice, predlažem vam da si uzmete nju.

   2.) Za ovo drugo pitanje nisam sigurna no vjerujem da se može. Blokiranje korisnika koji odluči trošiti s 2 ili 3 kartice mi se ne čini realno, pa da je i na svima ista adresa. Za otvaranje dva računa trebaju vam i dvije e-mail adrese. Svaki PayPal račun je direktno povezan s vašim e-mail računom.

   • Nora says:

    Hvala puno na odgovoru.

    Ako ne mogu primati uplatu na taj račun, da li mogu onda na PBZ tekući (Visa Group Card). Jer taj već imam otvoren, da ne otvaram novi u drugoj banci ako mogu na ovaj. Hvala!

    • Anita Kenđel says:

     Kartica bi trebala biti vezana uz devizni tekući i žiro račun. Visa Electron ili Visa. Nisam sigurna kakva je ta vaša kartica pa bi vam u svakom slučaju predložila da provjerite kod vaše banke. Pozdrav!

 45. sasa says:

  ne mogu registrirati visa electron karticu na pay palu ????? stalno dobivam poruku

  “You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.”

  • Anita Kenđel says:

   Ako ste karticu htjeli registrirati odmah prvi dan po preuzimanju to bi mogao biti problem. To se obično događa kada probate registrirati karticu koja nije aktivirana od strane banke. Zato je dobro pričekati dan, dva i pokušati ponovno.

 46. Maida says:

  napravila sam uspjesno racun na paypal web stranici..ali htjela bih znati gdje se nalazi broj paypal kartice koji dajem u banci da se na njega uplati novac?? hvala

  • Anita Kenđel says:

   Ukoliko ste uspješno kreirali svoj PayPal račun ne treba vam nikakav broj koji dajete banci. Podrazumijeva se da ste PayPal povezali s karticom koju ste ili imali ili za tu namjenu otvorili u banci. Visa, MasterCard, Amex… Znači vi uplaćujete novac na jednu od tih kartica, a vaš PayPal račun prilikom svake kupnje skida novac s tog povezanog računa.

 47. Domas says:

  A kako je kod kupovanja u hrvatskoj u kunama, paypal mi za hrvatsku ne vrijedi? Imam maestro i visu elektron, kak da ja onda kupujem u hrvatskoj

 48. nina says:

  Poštovani,
  imam Mastercard prepaid karticu Hypo banke kojom sam se povezala na Paypal račun. Napravila sam verifikaciju ,vraćeno mi je 1.95$ na paypall račun ,ali ne i na karticu. U banci su mi objasnili da se tom karticom može samo kupovati,ali da ne postoji mogućnost primanja novaca na nju. Sada mi na paypal računu stoji paypal balance 1.95 i u banci kažu da će taj novac tamo stajati sve dok se ne bude jednog dana moglo i primati novac na karticu. Mene zanima da li ja tih 1.95$ mogu nekako iskoristiti prilikom kupovine? Već sam kupovala preko tog računa ,ali taj novac i dalje stoji na paypalu. I zanima me kako se odvija refundiranje novaca prilikom reklamacije(ako kupljeni proizvod ne dođe i sl.) ,budući da se na spomenutu karticu ne može primati novac. Znači li to da će mi eventualno vraćeni novac od strane nekog selera uvijek stajati na paypalu kao i tih 1.95$ i da ih neću moći koristiti?

  • Anita Kenđel says:

   1,95 $ vam se vraća na PayPal račun. Nakon određenog vremena možete ih iskoristiti prilikom kupnje, tj iznos kupnje će vam biti umanjen za 1,95 $. Sad, vjerojatno je stvar vremena, pa je potrebno proći određeno vrijeme da se ta sredstva iskoriste. Ako imate račun u eurima, možda je to problem? Kod plaćanja proizvoda zatražite naplatu u valuti zemlje prodajnog mjesta.
   Kod refunda je ista stvar, možete ga iskoristiti kod sljedeće kupovine. On će vam stajati na PayPal računu do sljedeće kupnje. Nemoguće ga je skinuti na Mastercard prepaid karticu.

 49. dana says:

  A šta je Dinersom i iofferom…jel ide il ne?

  • Anita Kenđel says:

   Da. Na iOfferu možete plaćati normalno s PayPalom, a PayPal možete registrirati s Diners karticom.

 50. goran says:

  Pozdrav,
  Pošto mene zanima uplata/isplata preko paypal-a i već imam sve u RBA, danas sam baš tražio malo info ali nisu mi baš bili 100% sigurni :-)
  u svakom slučaju, kažu da mogu korist visu electron po deviznom račun. Trebam samo potvrdu da to radi !
  hvala svima

 51. Emma says:

  Pozdrav,
  nedavno sam kupila poklon karticu Visa Electron i otvorila paypal zbog kupnje na ebayu
  ali sada bih željela kupovati preko svog žiro računa u banci.
  što mi je činiti?

  • Anita Kenđel says:

   Zašto ne i dalje kupovati poklon karticom? Uplatite onaj iznos koji mislite trošiti za internet kupovinu i kupujte bez problema. Obzirom da već imate otvoreni PayPal račun to je dobro rješenje. No ako baš želite kupovati preko žiro računa otvorite Visa Electron karticu vezanu na vaš žiro račun.

 52. goran says:

  odlično, hvala

 53. Nathan says:

  Otvorio sam devizni račun u PBZ-u i s njim dobio Visa Electron karticu. Sad ju pokušavam spojiti s PayPal računom i kaže mi da ne mogu jer je to krivi tip kartice. Izgleda da se može samo Visa, ali ne i Visa Electron. Zbog čega onda tu kod vas u članku piše da se može i sa Visa Electron?

 54. Maja says:

  Molim vas, pomozite mi!
  Registrirala sam se na paypal s prepaid mastercard karticom, ali kad ju želim potvrditi ovo mi piše: We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.
  Što trebam napraviti? Iako sam mogla sve normalno naručiti i skinuli su se novci s kartice.
  Hvala!

 55. nina says:

  Već sam kupovala nakon verifikacije,ali svaki put bi mi cijeli iznos skinuli s Mastercarda,a tih 1.95$ mi i dalje stoji na Paypalu. Da li prilikom plaćanja postoji negdje stavka koju trebam označiti da mi se dio iznosa plati s paypal balance-a, a ostatak s Mastercarda? Jer koliko vidim ,oni to ne rade automatski. I imam još jedno pitanje. Kupila sam preko Ebaya artikal,a koji nikad nije stigao.Prodavač mi je vratio novce. na Paypalu piše da je vraćeno na moj račun ,međutim na mojem Mastercard računu ih nema,budući da nije podržano primanje novaca na Mastercard. Ali ni Paypal balance mi nije uvečan za iznos vraćenog novca ,nego i dalje stoji samo 1.95$. TRansakcija je obavljena prije 3 dana. Sad ispada da tih novaca nema nigdje, ni na Paypalu ,ni na mom računu,a piše da mi je vraćeno. Kome da se obratim,Paypalu ili banci?
  Hvala na odgovoru.

  • nina says:

   Evo riješeno je sve. Dakle vratili su mi novce na Mastercard prepaid. Trebalo je nekoliko dana da povrat bude vidljiv na računu.

   • Anita Kenđel says:

    Hvala vama na odgovoru! I isprike na ne javljanju s moje strane. Nadam se da će vaše iskustvo pomoći nekome sa sličnim problemom. Sretno u daljnjoj kupovini :D

 56. max says:

  Pokušao sam se registrirati na Paypal i problem nastane prilikom unosa broja telefona.Naime ,dobijem obavijest ; enter valid telephone number. Ja unesem broj u obliku +385,pozivni grada bez nule,broj mobitela ili telefona npr. +38521333444 ali ne prihvaća.Gdje griješim?

 57. maid says:

  Evo ovako:
  Napravio sam PayPal račun i povezao ga sa Raiffaisen debitnom karticom,i to sve funkcioniše.Takođe sam napravio i eBay profil i sada želim da počnem kupovati.Kada krenem nešto da kupim ili da povežem paypal i ebay,ebay mi tada traži podatke kartice :
  Confirm your identity
  Registration with eBay is free, but we need to verify your identity with a credit or debit card. This helps keep eBay a safe place to buy and sell
  U traci adrese stoji:
  https://arbd.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VAppCece&reqinput=816b….

  Da li je ovo ispravan link?

  • Anita Kenđel says:

   Oprostite na velikom kašnjenju. Ako niste do sad riješili problem, pogledajte odgovor gore (19.10.’12.) Vidim da imate sličan problem. U svakom slučaju savjetujem da na eBay ne upisujete brojeve kartica. To radite isključivo na PayPal račun. On je vaš siguran način plaćanja.

 58. Vlatka says:

  Molila bih za pomoć. Registrirani sam korisnik i na Ebayu i na PayPal i do sada vrsila samo kupovinu. Trenutno prodajem i imam samo jedno pitanje da li cu moci uplatu primiti preko prijavljene AMEX kartice (Pay Pal) ili isključivo moram otvoriti novu npr.VISA electron erste ili zaba? Hvala.

  • Anita Kenđel says:

   Pozdrav! Potrebna je Visa Electron PBZ-a ili Erste banke. Nisam uspjela pronaći novu informaciju za AMEX karticu i primanje uplata na nju. Pretpostavka je da to i dalje nije moguće. No bilo bi dobro saznati informaciju iz prve ruke (od nekog angažiranog djelatnika banke) :)

 59. hrvoje says:

  Pozdrav,
  Dali je moguće kupiti određenu stvar preko paypala koji registriran u Hrvatskoj kao i kreditna kartica i poslati na određenu adresu u neku drugu zemlju.

  • Damjan Tomšić says:

   Da, moguće je, jer adresa za dostavu se posebno upisuje. Samo provjerite troškove dostave, da ne bi bilo neugodnih iznenađenja.

 60. Bojo says:

  Koristim paypal vec nekoliko godina…. preko tekućeg racuna splitske banke. i sve je radilo dobro. ali kako su mi sad produzili karticu i poslali doma novu, nakon što sam isao napraviti update za tu karticu… poslje nisam mogao obaviti nikakvu kupnju preko ebaya.

  onda sam izbrisao karticu i pokusao ispocetka dodati tu istu karticu… znaci isti broj kartice ali drugaciji ovi kod na poledjini

  ali mi se stalno javlja ova poruka….

  You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.

  u cemu je problem?

 61. Bojo says:

  A broj kartice mi je točan… provjerio sam 1000 puta. ovo me baš nervira…

  A u splitskoj banci su mi rekli da oni za to nisu zaslužni…

  Šta da radim?

  • Anita Kenđel says:

   Ispričavam se na kasnom odgovoru :) Vjerojatno je potrebno proći par dana prije aktivacije same kartice. Kao i kod dobivanja nove kartice. Znači ako u međuvremenu nije proradilo, možda da probate s drugom mail adresom i novim PayPal računom koji ćete registrirati kao i prvi puta. Naravno, ako vam to nije problem. Ako je, dobro je obratiti se njihovoj korisničkoj službi i ukratko objasniti problem.

 62. petra says:

  Pozdrav svima,
  Imam jedno pitanje, neka pomazu svi :)
  REG sam se na paypal, sve je proslo uspjesno, takodjer na ebay.
  Obaviila probnu kupnju, sve proslo kako triba. Sad zelim nesto kupit i dolazi mi upozorenje kako trebam povezat kreditnu karticu, i otvori mi se mogucnost add new debit or credit card, sa ostalim informacijama(br kartice…) Da unesem te podatke?????
  Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anita Kenđel says:

   Nemojte unositi nikakve podatke van svojeg PayPal računa. Znači ako vas traže da upišete određene podatke, onda isključivo na PayPal račun (koji i onako sadrži podatke o vašoj kartici). Za početak probajte promijeniti lozinku i sigurnosno pitanje. Isto tako, popunite podatke kao što su adresa i broj telefona. Sve u svemu detaljno popunite korisnički profil sa svim potrebnim podacima. Moguće da to upozorenje u međuvremenu nestane.

 63. mila01 says:

  pozdrav, kada sam dobila karticu odmah sam uplatila 50kn. Sutra cu otici u banku da mi daju 4-znamenkasti broj. Pa me zanima, zasto mi na kartici pise 0.00$, ako sam vec uplatila 50kn? jeli mozda zbog toga sto jos nisam potvrdila karticu?
  hvala :)

  • Anita Kenđel says:

   Na kartici ili PayPal računu? PayPal prilikom kupnje skida novac s kartice na koju je povezan. Tako da, dok obavite neku kupnju, povrat, prodaju, trebali bi vidjeti iznos na računu.

 64. Sanja says:

  Imam uspješno otvoren i verificiran Pay pal račun povezan s deviznom VISA electron karticom Zagrebačke banke. Skinuto mi je 1$ +1,90$, ne znam zašto tih 1$.?
  U par navrata sam pokušala platiti nešto na e bay-u i uvijek mi se javlja poruka: ‘denied by issuer’.
  Na računu imam i više nego dovoljno sredstava, u poslovnici Zg banke su mi kao objašnjenje rekli da sredstva moraju jedan dan odležati na računu…i nakon tog ležanja :) ja sam pokušala platiti, poruka s Pay pal- je ista: Denied by issuer. Ima li tko od vas logično objašnjenje?

 65. Olga says:

  Postovani
  U fazi sam otvaranje on line prodaje turistickih servisa u Hrvatskoj . Vecina klienata koja kupuje te servise su iz Inozemstva , Zanima me da li je moguce otvoriti paypal na firmu jer u banci u kojoj sam otvorila racun pojma nemaju.Po svakoj transakciji traze 10 eura provizije. Da li sa peypalom imam mogucnost da banke ne uzimaju toliku proviziju a da je moguca direktna kupnja mojih servisa sa bilo kojeg kraja svijeta.
  Unaprijed zahvalna

 66. Irena says:

  Mogu li se Maestro i Diners kartice koristiti za kupovinu preko Interneta? Točnije, zanima me koji su nedostaci korištenja tih kartica?

  Hvala na odgovoru

 67. korisnik_xy says:

  Poštovani,

  imam prepaid karticu Hypo banke (Maestro). Do sada sam kupovao i plaćao preko paypala i sve je bilo u redu. Međutim, ovaj puta proizvod mi nije stigao pa sam s prodavačem putem e-maila dogovorio da će mi vratiti novac. Sutradan mi je javio da nije uspio izvršiti transakciju i da bih trebao u postavkama uključiti mogućnost povrata novca. Naknadno sam skužio da mi kartica uopće nije registrirana te sada od PayPala čekam 4-znamenkasti kod i da mi skinu 1,95$? Gdje će mi stići taj kod i hoće li mi prodavač nakon registracije moći vratiti uplaćeni novac?

  Hvala unaprijed i lijep pozdrav!

 68. maki says:

  Večer svima :)

  imam pitanje registrirala sam se na pay pal upisala vise electro karticu i htjela je verificirati /comfirm no kako sam ja pozurila umjesto coda iz banke gdje opisujete da ga se moze na prometu vidjeti nekoliko dana sam ja upisivala od kartice vise puta sad me zanima dali je moguce da su mi radi pogresnog upisa kartice blokirali karticu sa strane pay pala ili kad mi za par dana stigne cod mogu ipak potvrditi karticu ako uopce stigne napravljenom transakcijom posto sam zaribala cod ?

 69. hiro365 says:

  Pozdrav!

  Vec me neko vrijeme kopka jedna stvar….. nemam otvoren PayPal account, do nedavno me nije niti zanimao ali sada sam se odlucio za to. Konkretno sto me zanima, cuo sam kako smo mi iz HR/SRB itd imali probleme s PayPal-om odnosno limitima, nismo mogli podizati novce itd pa smo poslije opet mogli, pa opet nesto kako nas je PayPal “napustio” i sl.

  Vise od toga ne znam jer nisam upucen u to toliko, dakle, moje pitanje konkretno…. trebam li tijekom registracije odabrati bas “Croatia” ili se mora neka druga zemlja tipa “Slovenija” itd? (vidim da su mnogi prije odabirali upravo Sloveniju). Moze li se dizati lova kod nas? imamo li kakve limite (HR)?

  Unaprijed hvala!

 70. Đurđica says:

  pozdrav…ovako imam pitanje…upisivala sam na ebayu broj kartice kartica glasi na supruga a ja sam upisala svoje ime sad neznam dal to ima kakve veze…uglavnom odmah su me trazili onaj četveroznamenkasti broj za koji ja nisam znala da treba otic u banku za to nego sam tri puta ukucala br sa kartice i nista…uglavnom sad kad opet idem na paypal i ukucam br kartice kaze mi da nesta ne valja ili da se nemoze koristit…inace kartica je kreditna i ima novaca na njoj….sta sad da radim…pomoc

 71. Nina says:

  Poštovani…
  nakon što sam potvrdila i skinuto mi 1.95$ kako dalje kupovati na ebayu?
  da li treba nekako novce preseliti na paypal karticu? koji je postupak?
  Srdačan pozdrav

 72. Siniša says:

  Pozdrav..

  Imam jedan problem,naime želim se registrirati na jednu stranicu koja traži i naplatu za registraciju,kad ispunim moje podatke i kliknem na gumb Paypal pojavimi se poruka
  “Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds.”..dali je problem na mom paypal računu ili na računu onoga koji zahtjeva naplatu…trebali nešto naknadno podesiti na paypal računu
  Zahvaljujem se na odgovoru….

 73. Deana says:

  Poštovani,
  imam sve kartice Zagrebačke banke, i žiro i devizni i tekući račun. Imam preko 200kn na kartici i ne želi mi ju registrirati. Da li postoji neki spas ili ću morati u neku drugu banku?

 74. yudi says:

  Molim vas odgovor na pitanje. Ako na bilo koji nacin ne mozete otvoriti pay pal racun, jer vam je racun blokiran i imate zasticeni racun, na koji nacin se mozete registrirati na pay pal i kako se obratiti u banci da vam naprave isti racu.

  Hvala

 75. musado says:

  Postovanje!

  Interesuje me internet kupovina i placanje preko paypal racuna.

  Ne kupujem preko ebaya; stoga me zanima, u slucaju nekih prevara prilikom kupovine, dal postoji mogucnost zalbe i vracanja novca nazad??

  Hvala Vam

 76. miro says:

  Postovan
  korisnik sam Visa elektron kartice od zabe i prilikom pokusaja da otvorim racun na paypal dobijem ovu poruku that credit card can’t be linked to additional PayPal accounta.please link a different credit card.provjerio sam u banci i rekli su da je kartica u redu i imam dovoljno srectva na njoj za registraciju.
  Hvala

 77. sonja says:

  Poštovani,
  kupovala sam preko ebay-a i plačala PayPalom i nikada nisam imala većih problema.
  Međutim, sada otvaram firmu i želim neku robu naručiti iz Kine. Ovaj put kao pravna osoba i želim platiti sa računa firme. Da li netko zna kako to funkcionira, na šta treba obratiti pažnju, naravno isto tako me interesira i da sve papirnato-knjigovodsveno bude u redu.
  Hvala.

 78. Sveto says:

  Poštovani,
  prilikom kupnje preko Ebay-a uzimaju mi neku dodatnu naknadu.
  Npr.
  Predmet koji želim kupiti košta 31,99 USD, a naplate mi 34,46 (prilikom plaćanja sam odabrao da nema konverzije, već da plaćam valutom koja je kod seller-a USD).
  Drugi slučaj je da mi uzimaju novce za neku rezervaciju: REZERVACIJA POS PLAĆANJE PAYPAL 4029357733 LU koja iznosi 0,18 USD.
  Imam otvoren devizni račun u PBZ-u u USD. Zvao sam službu za korisnike u banci i žena mi je rekla da banka ne uzima nikakvu naknadu.
  Nadam se da netko ima ikakvu korisnu informaciju.
  Unaprijed zahvaljujem!

 79. Marija says:

  Pozdrav! Koliko sam shvatila, mogu se registrirat na paypal sa žiro računom pbz banke, no zanima me je li bolje otvoriti žiro račun isključivo za paypal ili pak mogu koristiti već postojeći, s tim da mi na njega sjeda plaća. Nisam baš informirana, ali ne znam koliko je sigurno koristiti istu karticu za oboje jer se bojim da se nešto ne bi zakompliciralo, pa onda ne budem mogla dizati novce s nje ili tako nešto.

 1. 18 August, 2012

  [...] smo ranije pisali o otvaranju PayPal računa i o tome kako kupovati preko eBaya, a danas vam donosimo par savjeta i pregled ostalih stranica s [...]

 2. 9 August, 2013

  [...] sve je potreban Paypal račun, malo znanja i za oko 130$-170$ nađete ove popularne [...]